Szobi Szent László Plébánia

A szobi templom fényképe

Cserkészet

Az 1034-es Szent László Cserkészcsapat

Egy kép a cserkészcsapatról Sziasztok, Jó Munkát!

Téglás Kamilla vagyok, a szobi Szent László cserkészcsapat parancsnoka, Dévényi-Takács Ádám a csapatparancsnok helyettes. Nagy örömömre a szobi cserkészcsapat idén, hosszú szünetelés után, újra indult. Jelenleg 10-en képezzük a vezetőséget, és együtt dolgozunk azon, hogy tudjon működni ez a csapat.

A csekészet definíciója: A cserkészet önkéntes, vallásos, pártpolitikától független ifjúsági mozgalom, amely nyitott mindenki számára származástól, nemtől, társadalmi és vagyoni helyzettől, valamint vallási meggyőződéstől függetlenül.

Célunk, hogy Szobon is ismertebbé váljon a cserkészet és az itteni gyerekek is megtapasztalhassák, milyen egy cserkészcsapathoz tartozni.

Sok érdekes és élményben gazdag program öleli körbe a cserkészetet, azon felül, hogy heti szinten vannak őrs gyűlések. Központi szerepet tölt be életünkben a természet szeretete, így sok program a természetben szokott megrendezésre kerülni, mint például sokat túrázunk, portyázunk és nyaranta van egy erdei tábor.

A jelentkezés, mindig tanév elején lehetséges. Minden fontosabb információt közzéteszünk a facebook oldalunkon, amely az alábbi linken érhető el: 1034. sz. Szent László Cserkészcsapat | Facebook, továbbá speciálisabb kérdésekkel a A kéretlen levelek elleni védekezés érdekében az email címet az alábbi találós kérdésben rejtettük el: Mi az, ami úgy kezdődik, hogy szen, a közepe az, hogy tlaszlo.1034 és a vége @gmail.com ? e-mail címre várjuk az üzeneteket.