Szobi Szent László Plébánia

A szobi templom fényképe

Felnőtt katekézis

Bemutatkozás

Évek óta kedd esténként 18.00 órai kezdettel felnőtt katekézist tartunk a plébánián. Kezdetben Béla atya vezette, két és fél éve csatlakozott hozzánk Dedinszky Gyula bácsi, aki nyugdíjas evangélikus lelkészként Szobra költözött és már a korábbi évekből is jól ismertük. Néhány alkalmat vendégként ő tartott, aminek igen örültek a csoport tagjai. Azóta egyedül ő vezeti az alkalmakat és a résztvevők száma - örömünkre - fokozatosan emelkedett. Ma már akár 18-an is vagyunk.

2011-ben az IMÁDSÁG-ról folytak a beszélgetések, majd JÉZUS PÉLDÁZATAI-t vettük sorra. 2012-ben újabb sorozatot kezdtünk a BIBLIA NÉPRAJZA címen. Idén pedig etikai kérdésekkel foglalkozunk, Mácz István: KÍSÉRTÉS A JÓRA c. könyve felhasználásával. (A könyvet minden résztvevő ajándékba megkapta, így egy-egy témára már a keddi óra előtt felkészülhetnek.)

Rövid bevezető után, legtöbbször élénk beszélgetés alakul ki, kérdések hangzanak el és ezekre közösen keressük a választ. Havi egy alkalommal a világegyház híreiből is előkerül egy-egy csokor, melyeket szintén kiértékelünk.

Összejöveteleinket mindig közös énekléssel, 2-3 perces igemagyarázattal kezdjük, illetve énekléssel zárjuk. A névnaposokat kedves énekükkel köszöntjük és kérjük Rájuk Isten áldását.

Ezúton is szeretettel hívunk és várunk magunk közé újabb érdeklődőket.