Szobi Szent László Plébánia

A szobi templom fényképe

Rózsafüzér Társulat

Bemutatkozás

Egy kép Szűz Máriáról, aki rózsafüzért tart a kezében A legelterjedtebb testvérület az egész Egyházban. Alapítójának Szent Domonkost tartják, aki 1211-ben Toulouse-ban szervezte meg az első Rózsafüzér Társulatnak tekinthető társulatot. Helységenként rendszerint csak egyet alapítottak. Tagja lehet minden katolikus keresztény. A tagok vállalják, hogy hetenként egyszer elimádkozzák a 15 tizedes rózsafüzért. Magyarországon főleg az Élő Rózsafüzér társulat terjedt el.

A szobi Szent László plébánia hívei között is régebbről ismert a Rózsafüzér. Már az 1800-as években is léteztek – magukat különböző módon megnevező – Rózsafüzér-csoportok. Az Élő Rózsafüzér-koszorú az elmúlt 7 évben arra törekedett, hogy egymást megismerje, együtt imádkozzon egymásra mindjobban odafigyeljen és szeretettel segítsen szükség esetén. Beteg, fizikailag, lelkileg sérült embertársainkért is imádkozunk. Elhunyt, Rózsafüzért imádkozó testvéreink koporsója mellett a Fájdalmas Rózsafüzért imádkozzuk, s lelkiüdvükért szentmisét mondatunk a Rózsafüzér-tagok önkéntes adományaiból. Minden csütörtökön 18.00-18.30 óráig Szentségimádáson, minden kedden 18.00-19.00 óráig felnőttoktatáson veszünk részt. A hónap első szombatjain 17.30-18.00 óráig, valamint a májusi litániákon, illetve az októberi estéken is közösen imádkozzuk a Rózsafüzért a templomban.

A Szűzanya Fiához, Jézushoz vezeti azokat, akik közbenjárásáért imádkoznak. A rózsafüzérben Szűz Máriával imádkozunk üdvösségünk titkain elmélkedve. Ezt tesszük, jelenleg mintegy 60 taggal. Minden első szombaton titokcsere. Lelkiségünk tagjai többnyire idősek, ezért betegség, vagy elhalálozás miatt gyakran csökken a csoport létszáma és szükségünk lenne póttagokra. Örömmel várjuk fiatalok jelentkezését, sőt nagyon szeretnénk egy ifjúsági csoportot is szervezni, akik a Rózsafüzér-koszorút, az élő rózsafüzér láncot továbbvinnék az utókornak, nehogy megszakadjon a hosszú évtizedek óta tartó folyamatos ima. Rózsafüzér társulathoz bárki csatlakozhat, aki vállalja, hogy az egy tized rózsafüzért minden nap elimádkozza.

Új tagok jelentkezését, valamint az imaszándékokat várja:
Csillag Ferencné Olgi, +36 (30) 523-0922

A rózsafüzér ima